sobota, 30. maj 2009

POSTANI PROSTOVOLJEC

SI USTVARJALEN/A in SE V TVOJI GLAVI ŽE DOLGO MEDIJO ZANIMIVI PROJEKTI?

OBVLADAŠ KAKŠNE POSEBNE VEŠČINE?
(pa naj bo to zvijanje balončkov, modeliranje, obvladovanje borilnih veščin, sestavljanje vicev, izdelovanje glinenih posodic ali karkoli drugega)

BI SVOJE SPRETNOSTI IN NAVDUŠENJE Z VESELJEM DELIL/A S FANTI IN DEKLETI IZ FUŽIN?

Pridi na obisk ali nas pokliči, da skupaj speljemo kakšno delavnico, ki bo mladim popestrila prosti čas in jih obogatila z novimi izkušnjami.

Z VESELJEM PA BODO SPREJELI TUDI TVOJO POMOČ PRI PREBIJANJU SKOZI (verjetno tudi tebi poznane) STRESNE ŠOLSKE DNI. PRIDI!


"Najboljši del človekovega življenja so njegova mala, brezimna pozabljena dela dobrote in ljubezni."
W.Wordsworth

petek, 29. maj 2009

ROJSTNI DAN: BENO IN META

V Coni smo spet praznovali. Beno in Meta sta imela rojstni dan. Benijeva sestra nam je spekla čokoladno torto in Missisipijevsko blato! Meta je častila s pizzami velikankami. Vse je zabeleženo na fotkah...

sreda, 27. maj 2009

EVROPSKI DAN SOSEDOV V MOSTAH

Včeraj smo se družili na Evropskem dnevu sosedov v Mostah. Pili smo in jedli, špricali smo z gasilskimi napravami, ogledali smo si razne stojnice, imeli smo plesne in pevske nastope, in še, in še... Bilo je ful fajn! Več fotk si lahko ogledate tukaj.

petek, 22. maj 2009

PLAZILCI V ZALOGU

V drsališču Zalog smo si ogledali razstavo velikih, živih plazilcev. Občudovali smo velikanske kače, kosmate pajke in žabo velikanko. Za vse to se lahko zahvalimo g. Mencingerju iz Avstrije. Več fotk si lahko ogledate tukaj.

četrtek, 14. maj 2009

TOUR D'FUŽINE

Popoldnevni v CONI so vedno bolj aktivni in razgibani. Seveda so na prvem mestu še vedno domače naloge in učenje. Vendar radi izkoristimo vsako priložnost za nove dogodivščine na prostem. Danes smo se podali na kolesa... Kdo ve kaj bo prinesel jutri:)

FESTIVAL PROSTOVOLJSTVA

V mestu smo se udeležili Festivala prostovoljstva, kjer smo se predstavljali mimoidočim in iskali nove prostovoljce, tiste pogumne, ki bi z nami preživljali popoldneve : ) Bili smo navdušeni nad helijevimi baloni, ki so zelo uporabni... Adisova mami nas je razveselila s sladoledom, našo stojnico pa je obiskala Barbara Miklič Turk in se z nami fotografirala!!!
Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

FEŠTA NA FUŽINAH

V soboto, 16. maja 2009, bo na Fužinah v Ljubljani potekala že tradicionalna prireditev "Fešta na Fužinah", ki jo prireja SKALA - mladinska ulična vzgoja, skupaj še z nekaterimi drugimi organizacijami, ki delujejo na območju Fužin.

Conini nadobudnezi se bodo udeležili nogometnega turnirja.
Več o sami prireditvi in spremljevalnem programu si lahko preberete tukaj.

sreda, 13. maj 2009

DANES SE POČUTIM KOT RIBA V VODI

Pod budnim očesom učiteljev iz Športnega društva Riba in Društva SPM že dva meseca vneto vadimo plavalne zamahe. Družbo nam delajo mladi iz ostalih ljubljanskih mladinskih centrov. Naš končni cilj je ujeti zlatega delfinčka. Najbolj zanimive fotke so tukaj.

Začeli smo z osnovami prsne tehnike.


torek, 12. maj 2009

ROLA, ROLA SE MI ZDEJ.....

Vedno nekaj novega, nekaj zanimivega... nekaj kar lahko počnemo skupaj in se imamo faaajn:) Tokrat smo si nadeli rolerje in se podali novim dogodivščinam, padcem, modricam naproti:) Več si lahko ogledate v diaprojekciji.... Naši triki pa so zabeleženi v kratkem filmčku:)

Več slik si lahko ogledate tukaj.


Igre brez meja

V Coni smo tekmovali v igrah brez meja. Tekmovali sta ekipi: Paradižnikov in Fužincev. Po dolgem in težkem premagovanju ovir je zmagala ekipa Paradižnikov. Na koncu smo se vsi zasluženo posladkali z nagradami. Več o tem si lahko ogledate tukaj.