četrtek, 18. junij 2009

50. ponovitev Čefurjev uspela

Včeraj je na fužinskem gradu potekala 50. ponovitev gledališke uspešnice Čefurji raus!. Predstavo si je ogledalo več kot 150 fužinskih mladostnikov, večinoma varovancev CONE Fužine.

Cona bi se na tem mestu rada zahvalila čudoviti ekipi, ki se je zbrala zgolj po naključju. Naj povemo , da je vsemu skupaj botrovalo elektronsko pismo v katerem je Savina, prostovoljka v Coni, režiserja predstave, Mareta Bulca, zaprosila za nekaj kart, s čimer bi omogočili ogled predstave coninim nadobudnezem. Teh nekaj kart se je nato na naše veliko presenečenje sprevrglo v 150 kart in ekskluzivno predstavo na čudovitem gradu Fužine, kjer nam je prostore velikodušno odstopil Arhitekturni muzej Ljubljane.

Zakon je blo! Še najbolj pa to, da so "Čefurji" prišli domov. Na Fužine. Tja, kjer je vsa ta zgodba dolgih 22 let nastajala in katere glavni junak bi lahko bil kdorkoli izmed gledalcev, a na papir jo je uspelo preliti le Goranu Vojnoviću. Aplavzi so se kar vrstili med tem, ko se je Aleksandar Rajakovič - Sale mojstrsko sprehajal med liki in nam nizal realnost Fužinskega vsakdana skozi oči Marka Đorđića.

Danes, ko je vse za nami, lahko mirne duše trdimo, da je skupni projekt CONE Fužine, Dejmo stisnt teatra, Gledališča Glej, Zavoda No History in Arhitekturnega muzeja Ljubljane več kot uspel.

Več slik s prireditve si lahko ogledate v galeriji.

1 komentarji:

Anonimni pravi ...

Še enkrat, bi se rada zahvalila, da sem bila med 150 fužinci, ki smo si ogledali 50. ponovitev Čefurjev, bilo je res zakon. Hvala!


lp Špela

Objavite komentar